Sport

Balkan-intensitet skal bane vej for guldtriumf mod Norge

De norske spillere skal mødes af hårde tacklinger og enorm energi i EM-finalen lyder det fra den danske lejr.

Anført af Kathrine Heindahl, Iversen-søstrene Rikke og Sarah samt Anne Mette Hansen er der ikke bare blevet uddelt tæsk i det danske forsvar ved håndbold-EM.

Modstanderne er også blevet kyst med voldsom energi, råb og highfives lige hen over hovedet, når de er blevet stoppet.

Målt på attitude kan flere af de danske spillere sagtens måle sig med de ofte intense og temperamentsfulde spillere fra Balkan, og det er præcis det, Norge i finalen søndag skal have en dosis mere af.

– Vi skal have vores Balkan-mentalitet ind, for det synes de ikke er fedt, siger Anne Mette Hansen, som er en af dem, der klapper godt til modstanderne i forsvaret.

Ude på fløjen har Trine Østergaard ikke helt så mange nærkampe, men hun er helt med på, at det er attituden og aggressiviteten, som skal bære holdet en del af vejen i finalen.

– Jeg synes i hvert fald, vi har en rigtig god intensitet og energi i kampene, og det skal vi blive ved med, mener hun.

– Vi er vilde med det og lever højt på det. Når vi møder Norge, skal vi også have det ind i kampen. Det er der, vi er allerbedst.

Det virkede onsdag, da Norge blev dukket i mellemrunden, og Mie Højlund tror ikke, Norge kommer med noget radikalt anderledes, end holdet normalt byder ind med.

– De havde svært ved at spille sig igennem vores defensiv sidst, så jeg tror, de kommer med nogle modtræk, vi måske skal forberede os på. Omvendt er Norge også et meget struktureret hold, som spiller sit eget spil og holder sig til konceptet, siger hun.

Finalen mod Norge spilles klokken 20.30 søndag.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker