Udland

Baldwin nægter sig drabsskyldig og udebliver fra første retsmøde

Den amerikanske skuespiller udebliver fra første retsmøde. Han nægter sig skyldig for uagtsomt manddrab.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin nægter sig skyldig i anklager om uagtsomt manddrab i forbindelse med optagelserne til filmen “Rust”, hvor filmfotograf Halyna Hutchins mistede livet efter et fatalt skyderi.

Det viser retsdokumenter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Baldwins erklæring kommer i forbindelse med, at han undlader at møde op i retten fredag. Det skulle ellers have været hans førte retsmøde i sagen.

Anklagere i den amerikanske delstat New Mexico, hvor hændelsen skete, rejste i januar anklagen mod Baldwin. Her indgik to forskellige anklagepunkter om uagtsomt manddrab. Ifølge anklagerne har han “hensynsløst” tilsidesat sikkerheden forud for fotografens død.

Også Hanna Gutierrez-Reed, der var ansvarlig for våben på filmsettet, er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab.

Sagens anklagere droppede tidligere på ugen en anklage med udsigt til fem års fængsel. I stedet har Baldwin nu udsigt til en mildere strafudmåling på op til 18 måneder, hvis han bliver kendt skyldig. Anklagen lyder stadigvæk på uagtsomt manddrab.

Beslutningen, der kan ende med mildere strafudmåling, kom, efter at Baldwins advokater har hævdet, at en bestemt del af våbenlovgivningen i New Mexico ikke var trådt i kraft, da hændelsen fandt sted. Derfor mener de heller ikke, at paragrafferne kan bruges i sagen mod Baldwin.

– Anklagerne har lavet en simpel juridisk fejl, har Luke Nikas, som er en af skuespillerens advokater, udtalt ifølge retsdokumenter. Det har The Guardian tidligere oplyst.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker