Kriminal

Anklagere skal vurdere omfattende materiale i drabssag om Mia Stevn

De næste måneder skal anklagere ved Nordjyllands Politi vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale i drabssag.

Næsten et år efter at 22-årige Mia Skadhauge Stevn forsvandt efter en bytur i Aalborg, er efterforskningen af drabet afsluttet.

Et omfattende efterforskningsmateriale er derfor torsdag blevet overdraget til anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, som skal vurdere sagen.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden skal tage stilling til, om der er grund til at rejse tiltale i sagen, og hvad der kan rejses tiltale for.

Mia Skadhauge Stevn forsvandt 6. februar 2022 efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Hun blev fire dage senere fundet dræbt.

Siden februar 2022 har en mand, der er sigtet for drab, siddet varetægtsfængslet. Han har tidligere nægtet sig skyldig.

Ifølge Mette Bendix, der er specialanklager ved Nordjyllands Politi, ligger der nu et stort arbejde foran anklagemyndigheden med at gennemgå materialet.

– Først når vi har afsluttet dette arbejde, vil Anklagemyndigheden tage stilling til sagen. Derfor kan vi ikke udtale os nærmere om selve tiltalespørgsmålet for nuværende, siger hun i pressemeddelelsen.

– Vi kan kun tilføje, at der bliver tale om et længerevarende juridisk arbejde, da det er et omfattende efterforskningsmateriale, der skal tages stilling til.

Sagen om Mia Skadhauge Stevn fik sidste år stor national opmærksomhed. Og allerede en uge efter at hun var forsvundet – og siden hen bekræftet død – havde Nordjyllands Politi fået omkring 1500 henvendelser fra borgere.

Der var også fakkeloptog i og uden for Aalborg, der både mindedes Mia Skadhauge Stevn og andre ofre for kvindedrab.

I første omgang blev to mænd anholdt og sigtet i forbindelse med drabet på Mia Skadhauge Stevn. Det skete 9. februar, tre dage efter at hun forsvandt. Og dagen efter anholdelsen fandt politiet ligdele i Dronninglund Storskov, som viste sig at stamme fra den unge kvinde.

I april 2022 droppede politiet til gengæld sigtelsen mod den ene af mændene. Ifølge politiet skete det, fordi det havde fundet ud af, at han ikke havde noget med drabet at gøre.

Sagen er forhåndsberammet til at begynde i Retten i Aalborg 7. juni 2023. Der er afsat otte retsdage til sagen frem til 29. juni.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker