Erhverv

Airbus leverer stort overskud trods forsyningsproblemer

Flybranchen fortsatte i 2022 med at komme sig efter coronapandemien, siger Airbus-direktør.

Den europæiske flyproducent Airbus præsterer et resultat for året 2022 på 4,247 milliarder euro. Det svarer til lidt over 31 milliarder kroner.

Det står klart, efter at selskabet har præsenteret sit årsregnskab torsdag morgen.

Overskuddet er marginalt højere end sidste år, hvor Airbus leverede et resultat på 4,214 milliarder euro.

Dermed er der sket en stigning i overskuddet på en procent i 2022.

Overskuddet kommer på trods af fortsatte problemer med at øge produktionen som følge af forstyrrelser i forsyningskæder.

Ifølge administrerende direktør for Airbus Guillaume Faury er luftfartsbranchen godt på vej tilbage efter coronapandemien.

– Industrien fortsatte med at komme sig i løbet af 2022. Flytrafikken øges, og flyselskaber fokuserer på den mere langsigtede planlægning af deres beholdning af fly, siger han i en pressemeddelelse.

– Vi leverede solide finansielle resultater på trods af problematiske driftsforudsætninger, der forhindrede vores forsyningskæde i at komme sig så hurtigt, som vi forventede.

Airbus har over 10.000 leverandører. Nogle af dem har haft problemer med at øge produktionen efter at have taget afsked med mange ansatte under pandemien.

Derudover har andre leverandører haft problemer med at skaffe råmaterialer, og så har Ruslands invasion af Ukraine også skabt udfordringer.

Ikke desto mindre havde Airbus en omsætning på 58,8 milliarder euro i 2022. Det var en stigning på 13 procent i forhold til året forinden.

I alt leverede Airbus 661 fly sidste år. Målet var 720 fly, hvilket i øvrigt også er målet for 2023.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker