Sport

Afklaret ukrainsk stjerne om misset VM-billet: Vi gav alt

Oleksandr Zinchenko opfordrede på ny til fred i Ukraine, efter at han og holdkammeraterne missede VM-billet.

Drømmen levede, men søndag aften bristede den.

I den afgørende playoffkamp om en VM-billet havde det ukrainske fodboldlandshold muligheden for at skabe et lille lys i mørket for hjemlandet, som er under invasion af Rusland, men missionen mislykkedes.

Wales vandt opgøret i Cardiff med 1-0 og skal til VM i Qatar. Alligevel var Oleksandr Zinchenko, en af de mest fremtrædende ukrainere, meget afklaret.

– Vi gav alt, og jeg synes egentlig ikke, vi fortjente at tabe, men sådan er fodbold. Det er, hvad der sker.

– Jeg er ked af det på vores fans’ vegne, men jeg ønsker Wales alt det bedste til VM, siger Manchester City-spilleren ifølge Sky Sports.

Landstræner Oleksandr Petrakov var også ærgerlig over nederlaget, men kunne ikke bebrejde sit hold, som da også var opgørets bedste mandskab, hvis man ser bort fra tallene på måltavlen.

– Jeg kan ikke kritisere en eneste spiller på holdet. Vi gjorde, hvad vi kunne, og jeg håber, at det ukrainske folk vil huske vores hold og vores indsats, siger Petrakov.

I hele forløbet op til de afgørende VM-kvalifikationskampe mod Skotland tidligere på ugen og Wales søndag har Oleksandr Zinchenko været et symbol på de mange følelser, der er i spil for ukrainerne.

Han har flere gange været rørt til tårer over de uhyrligheder, der udspiller sig i hans hjemland, og han kunne heller ikke undgå at berøre krigen efter søndagens nederlag.

– Alle skal leve i fred, og krigen bør stoppes omgående. Lige nu er det Ukraine, der bliver ramt, men hvem ved, hvad der sker i morgen. Vi skal blive ved med at stå sammen, siger Zinchenko.

De ukrainske landsholdsspillere skal omgående tilbage på træningsbanen. I den kommende uge venter to kampe i Nations League.

/ritzau/

Back to top button