Sådan laves Danmarks bedste bøfsandwich
På Kohalen i Aarhus er man glade for titlen Danmarks bedste bøfsandwich.
Der er både glæde og travlhed i køkkenet på restaurant Kohalen i Jægergårdsgade i Aarhus.
Her har man netop fået prisen for at servere Danmarks bedste bøfsandwich.
– Vi sælger nok 5o om dagen nu, siger Rasmus Øe Nielsen, der har arbejdet som køkkenchef på Kohalen i 13 år.
Titlen har betydet, at der er hyret ekstra personale ind både i køkkenet og restauranten, hvor man før i tiden godt i starten af ugen kunne gå ind fra gaden og få et bord. Det kan man ikke i disse dage, hvor Kohalen har fået massiv medieomtale på grund af bøfsandwichen.
Ikke blot sovs
Sidste år endte Kohalen på andenpladsen i De Brune Ridderes kåring af Danmarks bedste bøfsandwich. Nu står man altså øverst på komfuret. En titel, kok Toke Farsø Jensen og køkkenchefen er glade for.
– Men det kom bag på os, vi fik så meget opmærksomhed, siger Rasmus Øe Nielsen, mens han vender de bløde løg i luften.
Det er dog heller ikke en hvilken som helst sandwich, der serveres. Den består af en bolle, en 250 gram bøf, fem forskellige slags løg – endda pickles med perleløg og purløg, rødbeder, syltede agurker, forskellige slags smørelse – blandt dem selvfølgelig ketchup, remoulade og sennep – og så selvfølgelig sov. Bøfsandwichens kendetegn.
Sådan en servering når op på 950 gram – og indeholder i omegnen af 2250 kalorier.
Tre år undervejs
Som sandwichen er nu, har den været tre år undervejs. En sparring mellem kok og køkkenchef for at nå det helt perfekte match mellem sødt, surt, salt og så videre. Det, der også kaldes umami.
Men det betyder ikke, man er stoppet med udviklingen – titlen må gerne ende hos Kohalen igen næste år.
– Vi justerer stadig. Det kan være små elementer, siger køkkenchefen, der udover at styre løgene, rører i sovsen og steger bøfferne.
Til denne sandwich har det taget et halvt år bare at ramme bollernes hævetid lige på kornet.
Rasmus Øe Nielsen understreger, at man hos Kohalen, der serverer retter fra det klassiske, danske køkken, går all in, når det drejer sig om madlavningen.
– Vi gør alt, der står i vores magt for at lave alt fra bunden, siger Rasmus Øe Nielsen.
Får noget for pengene
En bøfsandwich koster 169 kroner. Det er måske i den dyrere ende.
– Konceptet er store, gedigne portioner – uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Rasmus Øe Nielsen.
På den anden side af køkkenbordet gør Toke Farsø Jensen sig klar til at starte næste bestilling: Tre bøfsandwich. Den proces kan du følge i galleriet over artiklen.