16-årig sigtet: Har delt drabsvideo fra Marokko
Endnu en person er torsdag blevet sigtet for at dele en video af et kvindedrab. Han har erkendt delingen.
En dansk og en norsk kvinde blev i december dræbt under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko.
Torsdag er en 16-årig dreng blevet sigtet for at have delt en brutal video, der viser en af kvinderne blive dræbt. Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi.
I sidste uge blev 14 personer sigtet for at dele drabsvideoen, men den 16-årige er den eneste i Syd- og Sønderjylland, som endnu er sigtet for delingen.
Videoen skulle drengen have delt til de øvrige elever i sin klasse på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg via beskedtjenesten Messenger.
Politiet modtog en anmeldelse om forholdet onsdag, og siden da har det efterforsket sagen. Drengen har over for politiet erkendt, at han har delt videoen.
24-årige Louisa Vesterager Jespersen voksede op i Ikast, men hun studerede til daglig friluftsliv på Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.
Sammen med sin veninde og studiekammerat, 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland, rejste hun på vandreferie til Marokko. De blev dræbt i et populært turistområde i nærheden af landsbyen Imlil i Atlasbjergene, og en video af den brutale hændelse har efterfølgende floreret på sociale medier.
Delingerne fortsatte, selv om blandt andre politiet udtrykkeligt opfordrede borgere til ikke at se den.
Set flere steder
14. januar kunne Newsbreak.dk fortælle, at den var nået til en skole i Aalborg. Nu viser det sig, at problemet er meget større end først antaget – den her nemlig nået hele landet rundt. Og bliver delt blandt børn.
“Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko”, skriver det. Det vil man nu forsøge at sætte en stopper for. Og samtidig undersøge, om det er ulovligt.
Fredag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi, der nu er ved at danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse, oplyser politiet.
– Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene, og finde ud af, om der er foregået noget strafbart, siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.