Det er en ny tryghedsundersøgelse, som Rigspolitiet selv har lavet, der viser at 83,5 procent har tillid til politiet, og det er lidt mere end i 2017.

Mens 83,5 procent altså i målingen udtrykker tillid til politiet, så er der 16,5 procent, der er mere skeptiske. Altså omkring hver sjette, der ikke stoler så meget på politiet og det arbejde.

Tilliden til politiet er dog steget lidt i forhold til året før, hvor tilliden lå på 79,2 procent.

– Det er virkeligt positivt at se, at tilliden til politiet stiger. Det er helt afgørende for vores arbejde, at borgerne oplever os som et tryghedsskabende og nærværende politi. Efter nogle år med hårde prioriteringer har vi nu fået betjentene tilbage i politikredsene, således at vi både har fokus på det nære og det svære. Begge dele er vigtige som fundamentet for et trygt samfund, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Tryghedsundersøgelsen viser også, at trygheden blandt danskerne er på samme niveau, som det seneste år.

86,5 procent svarer i undersøgelsen, at de føler sig trygge i deres nabolag.

– Trygheden er fortsat høj, men vi arbejder hele tiden på, at flere skal føle sig trygge i dagligdagen. Det er også derfor, vi har søsat en række initiativer, der skal sikre, at vi bliver mere synlige i nærmiljøet, så vi kan få trygheden helt i top, siger rigspolitichefen.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden