Kultur

82-årige Ulf Pilgaard genopstår i blodig hævnthriller

Ulf Pilgaard genoptager rollen som den nekrofile politibetjent og massemorder Wörmer i efterfølgeren til "Nattevagten" fra 1994.

Uhyggen breder sig endnu engang, når “Nattevagten – dæmoner går i arv” har premiere næsten 30 år efter sin forgænger fra 1994.

Nu er de første billeder fra filmen, som får premiere i december, blevet offentliggjort.

Også denne gang er det Ole Bornedal, der som instruktør bringer seere og biografgængere tilbage til gyseruniverset med Martin, hans ven Jens og den morderiske politimand Wörmer.

Ole Bornedal fortæller om handlingen i en pressemeddelelse fra Nordisk Film Production:

– Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig. Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne.

– Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to – og de nye generationer, der omgiver dem, siger han.

Ulf Pilgaard er atter at se i rollen som Wörmer, den drabelige massemorder og nekrofil, der blev skudt i slutningen af den første film.

Også Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage i rollen som Martin, der sammen med sin kæreste nær var blevet dræbt af Wörmer i den første film. Martin er i dag en skygge af sig selv, fordi han plages af natten i kælderen for knap 30 år siden, lyder det om handlingen.

Den nye film kredser om Martins datter, Emma, spillet af Fanny Bornedal.

Hun er vokset op i fortielsen om hændelsen, og nu vil hun have svar.

Hun opsøger derfor Wörmer i isolationscellen, hvilket tvinger den dømte kommissær ud af sin koma. Det sætter gang i en kæde af skæbnesvangre begivenheder og et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne.

Mens både Ulf Pilgaard, Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia genoptager deres glansroller fra den første film om “Nattevagten”, er der også nye navne i universet.

Paprika Steen kan ses i rollen som politibetjenten Kramer, der efterforsker en ny række af drab. Sonja Richter spiller psykologen Gunver, mens Alex Høgh Andersen og Nina Rask spiller henholdsvis Emmas kæreste og veninde.

Den første film om “Nattevagten” blev en stor succes.

Det fik Hollywood til at hive fat i Ole Bornedal, der også endte i spidsen for den amerikanske udgave med Nick Nolte, Patricia Arquette og Ewan McGregor i de bærende roller.

“Nattevagten – dæmoner går i arv” får premiere 25. december 2023.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker