Indland

60 ukrainere har søgt asyl i Danmark efter invasion

Siden Ruslands invasion af Ukraine natten til torsdag har cirka 60 ukrainere søgt om asyl i Danmark.

De første omkring 60 ukrainere har søgt om asyl i Danmark, efter at der er udbrudt krig i Ukraine.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet onsdag aften på Twitter.

Optællingen er fra torsdag den 24. februar, hvor Rusland invaderede Ukraine, til og med tirsdag den 1. marts. Det er en foreløbig optælling, og der kan ske efterregistreringer, skriver ministeriet.

De cirka 60 ansøgninger er indgivet fra personer, der nu opholder sig i Danmark.

Rusland har invaderet Ukraine, og den seneste lille uges tid har blandt andet budt på blodige missilangreb i ukrainske storbyer.

Onsdag over middag oplyste Ukraines udrykningstjeneste ifølge Reuters, at flere end 2000 civile ukrainere er blevet dræbt i kampene.

Fra det russiske forsvarsministerium er meldingen samme aften, at 498 russiske soldater har mistet livet under angrebene i Ukraine.

1597 russiske soldater er såret, lyder erklæringen, der bliver bragt på det statslige tv.

Der har i årevis været spændinger mellem Ukraine og Rusland, men i begyndelsen af 2022 tog det for alvor fart, og Rusland opstillede mange styrker nær den ukrainske grænse.

Natten til torsdag gik invasionen for alvor i gang, og mange ukrainere er flygtet ud af landet. Sammenlagt er over 870.000 mennesker flygtet fra Ukraine, viser opgørelser fra FN’s flygtningeorgan, UNHCR.

Nogle af dem er ankommet til Danmark, hvor de søger asyl. Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange sagt, at de er velkomne i Danmark og nok skal få hjælp her.

Den nye situation giver anledning til spørgsmål i danske kommuner samt blandt de ukrainske flygtninge i Danmark.

Derfor er der blevet oprettet undersider på Udlændingestyrelsens hjemmeside, hvor både kommuner, samarbejdspartnere samt ukrainere, der enten er her eller vil til Danmark, kan finde oplysninger.

På hjemmesiden er der spørgsmål-svar, hvor ukrainerne blandt andet kan læse, hvordan de kan indrejse, hvis de ikke har et biometrisk pas.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker