Statens Serum Institut har nu undersøgt hvorfor mindst 33 personer siden oktober har været syge af salmonella, og skurken ser ud til at være medisterpølse.

Udbruddet af salmonella startede i midten af oktober, og siden har mindst 33 personer altså været ramt, oplyser Fødevarestyrelsen i dag.

Derfor har Statens Serum Institut gennemført en undersøgelse for at finde smittekilden, og pilen peger nu på den danske klassiker medisterpølse.

Men da det ikke er alle de ramte, der har spist medister, så må der også være andre smittekilder, som formentlig også er svinekød.

– Vi er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udpege ét specifikt parti af én fødevare fra én virksomhed, som kilden til udbruddet. Derfor fortsætter Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut med at indsamle data om, hvilke fødevarer patienterne specifikt har indkøbt og kan have spist, siger beredskabschef Nikolas Hove fra Fødevarestyrelsen.

Fakta

Typen af salmonella, der har forårsaget udbruddet, er velkendt fra svinekød. For at undgå smitte med salmonella fra svinekød er det vigtigt, at:

  • Gennemstege/gennemkoge svinekød
  • Koge medisterpølse i 10 minutter, inden den steges
  • Undlade at smage på råt kød, herunder frikadellefars
  • Vaske hænder efter at have rørt ved råt svinekød
  • Holde det rå kød adskilt fra den spiseklare mad, eksempelvis salat

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden