Kriminal

17-årig får anholdelse opretholdt for knivstikkeri 2. juledag

En 17-årig får opretholdt anholdelse i tre døgn, mens en 20-årig fængsles i fire uger i sag om knivoverfald.

En 17-årig dreng og en 20-årig mand mistænkes for at stå bag et groft knivoverfald 2. juledag.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De blev torsdag morgen anholdt i sagen, efter at politiet har været opmærksomme på dem i en rum tid.

– Vi har haft de anholdte i søgelyset i noget tid, men det har krævet en bred og systematisk efterforskning at underbygge mistankegrundlaget, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi i meddelelsen.

– Nu er vi der, hvor vi mener, at der er begrundet mistanke om, at de står bag overfaldet, siger han.

Begge er sigtet for legemsangreb af rå, brutal eller farlig karakter.

Torsdag eftermiddag er de blevet fremstillet i et grundlovsforhør, hvor en anklager har begæret dem varetægtsfængslet i sagen.

Dommeren har fundet grundlag for at varetægtsfængsle den ældste af de to i fire uger, mens mistankegrundlaget mod teenageren tilsyneladende har været svagere.

Her har dommeren valgt at opretholde anholdelsen i tre døgn. Det skriver Københavns Politi i et opslag på Twitter.

Det fremgår af politiets opslag ikke, hvordan de to forholdt sig til sigtelsen, eller om de har kæret kendelserne.

Sagen omhandler et knivstikkeri på Godthåbsvej på Frederiksberg den 26. december. Her blev en 19-årig mand stukket flere gange og ramt af slag med en hammer.

Begge sigtede har tilknytning til bandemiljøet, oplyser politiet. De er derfor også sigtet efter bandeparagraffen, som kan udløse dobbeltstraf.

– Det tyder på, at overfaldsmændene er gået målrettet efter at angribe den 19-årige, men det er for tidligt at sige noget om motivet, siger Knud Hvass i pressemeddelelsen.

Episoden var blot en i en række af knivstikkerier i hovedstadsområdet i juledagene. Mindst fem af slagsen fandt sted i København og på Frederiksberg i slutningen af december.

Politiet vil i den videre efterforskning se, om de to sigtede kan knyttes to andre af knivstikkerierne, “der har fundet sted fra slutningen af december og frem til begyndelsen af februar”.

Politiet har tidligere knyttet den forbudte bande Loyal To Familia til et af de øvrige knivstikkerier.

Episoderne har medvirket til et ønske om at indføre en visitationszone på Nørrebro og i Nordvest i København. Det viser en anmodning, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Politiet har i forbindelse med torsdagens anholdelser også ransaget adskillige adresser, hvor man har fundet forskellige effekter. De kommer til at indgå i den videre efterforskning. Politiet oplyser ikke, hvilke ting det har fundet.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker