Udland

15 meldes omkommet i Indonesien efter brand i brændstofdepot

Flammer ved depot er blevet slukket efter flere timer. Senere arbejder myndighederne på at køle området ned.

Mindst 15 har mistet livet under en brand i et brændstofdepot i Indonesien. Det skriver nyhedsbureauet AP.

16 personer meldes savnet.

Mindst 50 meldes at være kommet til skade, skriver nyhedsbureauet AFP. Depotet ligger i hovedstaden Jakarta og er ejet af staten.

Branden startede omkring klokken 20 lokal tid fredag i et rør i virksomhedens Pertaminas depot. Den spredte sig hurtigt til omkringliggende huse og skabte panik i det tæt befolkede område.

Det førte til, at folk i området måtte evakueres, lyder det fra myndighederne.

Flere af dem, der er meldt omkomne eller tilskadekomne, har pådraget sig store brandskader, efter at branden brød ud. Det oplyser en chef for brandvæsenet i Jakarta Satriadi Gunawan.

Flammerne er blevet slukket efter flere timer. Myndighederne arbejder nu på at køle området ned.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt, men militæret undersøger sagen. Myndighederne har ligeledes opfordret til, at der foretages en undersøgelse af Pertamina.

– Jeg har beordret Pertamina til øjeblikkeligt at undersøge denne sag til bunds, lyder det fra Erick Thoir på det sociale medie Instagram. Han er minister for statsejede virksomheder.

Tv-billeder viser, hvordan personer løber skrigende ned ad en smal vej med et inferno på himlen bag sig. Brandvæsenet blev set haste til stedet i forsøget på at få branden under kontrol, ligesom ambulancer bragte skadede personer til hospitalet.

Brandvæsenet i Jakarta oplyser, at det har sendt 51 enheder og 250 brandmænd til depotet, som ligger i den nordlige del af byen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker