Politik

12 kommuner skal diskutere bevarelse af store bededag

Efter Københavns Kommune vil undersøge bevarelsen af store bededag, stiller DF forslaget i 11 kommuner mere.

Måske er store bededag ikke helt fortid alligevel.

I alt 12 kommuner og to regioner skal tage stilling til, om de vil indføre et alternativ til helligdagen.

Det sker, efter Københavns Borgerrepræsentation torsdag blev enige om at undersøge muligheden for at bevare store bededag for skolebørn og kommunalt ansatte.

Det skriver tv2.dk.

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti stillede forslaget til Københavns Borgerrepræsentation, og partiet har nu fulgt trop i yderligere 11 kommuner.

– Det er vigtigt at give et signal til regeringen om, at det er meget utilfredsstillende at afskaffe store bededag, og det er også et signal til befolkningen om, at man ikke skal give op, siger han til mediet.

I Københavns Borgerrepræsentation fik forslaget flertal med stemmer fra partierne Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten.

Forslaget er nu også blevet stillet i Frederikssund, Middelfart, Gribskov, Ikast-Brande, Herning, Næstved, Gladsaxe, Vallensbæk, Holstebro, Høje Taastrup og Holbæk samt Region Syddanmark og Region Sjælland.

Finn Rudaizky håber, at sagen kommer tilbage til Folketinget på et tidspunkt, og at danskerne igen kan holde fri på store bededag.

Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag at sige farvel til helligdagen og udskifte den med en arbejdsdag fra 2024.

SVM-regeringen foreslog uden varsel at afskaffe helligdagen, da den blev dannet i december, hvilket vakte oprør i fagbevægelsen, kirken, resten af Folketinget samt befolkningen.

Siden har der været flere demonstrationer forskellige steder i København, herunder foran Christiansborg og på Rådhuspladsen.

Helligdagen afskaffes ifølge regeringsgrundlaget for at skaffe flere penge til de stigende forsvarsudgifter. Lønmodtagerne kompenseres i form af løn, mens timelønnede mister deres tillæg, når de arbejder den dag.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker