Kultur

12-årige Sophia vandt årets MGP med halvdelen af stemmerne

Årets MGP-vinder optrådte med en sang om, at man skal lade være med at sammenligne sig med andre.

Børnenes musikfest er slut for i år, og det er 12-årige Sophia, som løber med sejren ved MGP 2023.

Sophia stillede op med sangen “Det bare tanker”, som handler om, at man skal lade være med at sammenligne sig selv med andre.

Hun vandt med 51 procent af seernes stemmer. Modsat de voksnes melodigrandprix er der ved MGP ingen jury med til at bestemme vinderen.

Trofæet blev overrakt af sidste års vinder, Emma, som dengang vandt med sangen “Hater”. Hun måtte kæmpe sig igennem et stort gruppekram bestående af årets deltagere for at nå Sophia og give hende trofæret.

Venneparret Gustav og Magne indtog andenpladsen ved årets MGP med sangen “Gi’ dem til mig”, mens tredjepladsen gik til gruppen Elinova, som optrådte med sangen “Mod strømmen”.

MGP er børnenes udgave af melodigrandprix, der sendes på DR1.

I år fandt det sted i Arena Næstved, hvor de voksnes melodigrandprix, kendt som Dansk Melodi Grand Prix, blev afholdt i forrige uge.

Her gik sangkonkurrencen ikke som smurt.

Under Dansk Melodi Grand Prix er det op til en jury samt stemmer fra seerne at finde en vinder. I år kunne man stemme enten via sms eller en app, men her gik det galt.

Der opstod nemlig problemer med den app, man bruger under afstemningen, og det betød, at tiden trak ud, da vinderen skulle offentliggøres.

Derfor besluttede DR efterfølgende, at seerne kun kunne stemme via sms ved børnenes melodigrandprix i år, da der ikke har været tilstrækkelig tid til at sikre, at appen vil virke stabilt, inden programmet blev skudt i gang.

Ved Dansk Melodi Grand Prix blev sangeren Reiley kåret som vinder med sangen “Breaking My Heart”. Det betyder, at han vil repræsentere Danmarks ved årets Eurovision i Liverpool i maj.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker